BEHANDELING  ACNELITTEKENS

ACNELITTEKENS

Acne kan door diepe onderhuidse ontstekingen aan de talgklieren Zowel diepe littekens in de vorm van putjes, zogenoemde ice-picks, maar ook een grovere huidstructuur en vergrote poriën achter laten Ook kunnen rode vlekjes of bruine pigmentvlekjes lang zichtbaar blijven na een ontsteking. Dit wordt ook wel post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) genoemd. Bij Dr. Jackson Skin Clinic kunnen acnelittekens op verschillende manieren worden behandeld. De nieuwste en meest effectieve behandelmethode is behandeling met verschillende fractional lasers. Deze verschillende soorten laserbehandelingen zijn door wetenschappelijk onderzoek effectief bewezen. Naast het aanbod van verschillende fractional lasers werken we ook met medische peelings en microneedling om de acnelittekens te behandelen.

FRACTIONAL LASERBEHANDELING

Dr. Jackson Skin Clinic werkt met verschillende fractional lasers welke elk op een bepaald niveau in de huid werken en daarmee de verschillende soorten littekens en kleurverschillen kunnen aanpakken. Vaak zijn er meerdere soorten acne littekens tegelijkertijd aanwezig. Deze behandelen wij door de verschillende fractional lasers te combineren met medische peelings en of microneedling. De huidtherapeut beoordeelt tijdens het consult welke laserbehandeling en of combinatie behandeling het meest geschikt voor u is en stelt een behandelplan op maat voor u samen. Er zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4-6 weken. Na elke behandeling zal uw huid verbeteren. Het uiteindelijke resultaat zal echter pas na een aantal maanden zichtbaar zijn, omdat de natuurlijk opbouw van collageen en elastine vezels in uw huid tijd nodig heeft.  Er kan pas met de behandeling door middel van fractionele lasers gestart worden als er geen actieve acne meer aanwezig is. Is er nog actieve acne aanwezig, dan kunnen we dit met verschillende therapieën eerst behandelen.

HET EFFECT VAN FRACTIONAL LASER

De fractional laser zorgt voor huidvernieuwing door de productie van elastine vezels en collageen in de diepere huidlagen te stimuleren. De laser herstelt schade in het bindweefsel en maakt daarmee de huid gladder en sterker. De doorbloeding wordt verbeterd en diepe littekens worden oppervlakkiger en dus minder zichtbaar.  De laserbehandeling kan als gevoelig worden ervaren, desgewenst kunnen wij uw huid tijdens de behandeling licht koelen met een koude luchtkoeling.  De warmte die u ervaart tijdens de behandeling is nodig om de collageen en elastine vezels aan te maken. Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan, er zal roodheid en zwelling ontstaan. Dat houdt gemiddeld zo’n 4-7 dagen dagen aan wanneer u met de combinatie van de ablatieve fractional Co2 (10.600nm) en de Erbium-Glass (2940nm) wordt behandeld. Bij een niet ablatieve fractional Erbium-Glass (2940nm) ervaart u alleen roodheid en soms lichte zwelling voor maximaal 24 uur.

HOE WERKT HET?

De energie van de laser wordt geabsorbeerd door het water in de huid. Omdat dit zich in de diepere huidlagen bevindt en er met een lange golflengte gewerkt wordt, wordt dit water in de huid en de energie van de laser omgezet in warmte. Deze warmte zorgt door middel van verdamping van het weefsel voor gecontroleerde minuscule gaatjes in de huid, ook wel microbeams genoemd. Door gaatjes te maken, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen en elastine vezels aan te maken. Dit zorgt voor een verbetering van de structuur van de huid waardoor fijne en diepere lijntjes verminderen en littekens vervagen. De huid wordt opgevuld met nieuw en sterker huidweefsel waardoor reliëfverschil vermindert.

VOORDEEL VAN FRACTIONAL LASER

Het voordeel van een behandeling met de fractional laser is dat er warmte wordt omgezet tot in de diepere lagen in de huid. Als reactie hierop gaat het weefsel krimpen, waardoor een fijne huidstructuur ontstaat en reliëfverschillen in de huid minder zichtbaar worden.  Met onderstaande fractional lasers kan behandeld worden bij Dr. Jackson Skin Clinic.

  • Fractional Co2 laser (10.600 nm) ablatief
  • Fractional Erbium-Glass laser (1540 nm) non-ablatief
  • Youlaser combinatie van de  Fractional Co2 (10.600nm) en Erbium-Glass (2940nm) tijdens 1 behandeling

TARIEVEN EN VERGOEDING BEHANDELING ACNE LITTEKENS

Afhankelijk van uw polis kan het zijn dat een vergoeding mogelijk is vanuit het aanvullende pakket. Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Wij voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP).

Peeling vanaf euro  95,00
Laserbehandeling vanaf euro  195,00

Opmerking: dit zijn de initiële prijzen, de werkelijke prijzen worden gegeven na fysiek onderzoek

BEL MIJ TERUG