HUIDVEROUDERING

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk. Het is een geleidelijk proces dat al begint rond je 25e levensjaar maar pas echt zichtbaar wordt tussen je 35e en 40e jaar. Bij een verouderende huid zien we dat er rimpels en lijntjes verschijnen. De huid wordt slapper, dunner, droger en grover van structuur. Vaak ontstaan er ook kleurverschillen, gesprongen adertjes en pigmentvlekken. In het algemeen maken vrouwen zich eerder en vaker zorgen over de tekenen van huidveroudering dan mannen.

HET MECHANISME VAN HUIDVEROUDERING

In een verouderde huid zijn er enkele veranderingen in de structuur en samenstelling van de huid zichtbaar en aantoonbaar. De celproductie en de snelheid van de celdeling nemen af naarmate iemand ouder wordt. De bovenste huidlaag, de epidermis (opperhuid) wordt hierdoor dunner en ook de huidlagen eronder lederhuid (dermis) veranderen door veranderingen in bloedvaten, talgklieren en bindweefsel. Door afname van collageen en elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner, met als gevolg dat de huid dunner en minder veerkrachtig wordt. De huid wordt droger door verminderde talgproductie. Pigmentcellen  worden onregelmatiger verdeeld in de huid waardoor pigmentvlekken ontstaan.

OORZAKEN VAN HUIDVEROUDERING

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het huidverouderingsproces. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen inwendige (intrinsieke) en uitwendige (excentrieke) huidveroudering. Bij inwendige (biologische) veroudering is het intreden van eerste verschijnselen alsmede de snelheid van veroudering erfelijk bepaald. Bij uitwendige veroudering spelen naast biologische factoren ook omgevingsfactoren een rol. Factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn zonlicht (en zonnebank), roken, hormonen, voeding, luchtverontreiniging en klimatologische factoren zoals wind en hitte. De zon speelt een grote rol in het huidverouderingsproces. De Uv-stralen breken de elastinevezels af en kunnen zorgen voor pigmentverschuivingen. Dit is zichtbaar in de vorm van bijvoorbeeld ouderdomsvlekken en melasma (zwangerschapsmasker).

HUIDVEROUDERING TEGEN TE GAAN

Huidveroudering is een natuurlijk proces en kan helaas niet stopgezet worden. De snelheid van veroudering heeft doorgaans met omgevingsfactoren te maken, maar ook erfelijke factoren invloed kunnen hebben. Bij omgevingsfactoren kunt u zelf het proces tegen gaan door dagelijks en herhaaldelijk een  zonbescherming (SPF30-50) op uw huid aan te brengen. Een gezonde levensstijl (goede voeding en lichaamsbeweging) dragen ook bij aan een goede conditie van de huid.

Wij bieden diverse behandelingen en adviezen aan om het huidverouderingsproces te vertragen. Bij Dr. Jackson Skin Clinic werken we met meerdere soorten Fractional lasers, de Co2 (10.600nm) laser en de Erbium-Glass (2940nm). Een combinatie van de lasers werkt vaak zeer effectief. De fractional lasers vertragen het huidverouderingsproces doordat zij de collageenproductie sterk stimuleren. Naast de fractional laserbehandelingen werken wij ook met vele verschillende medische peelings van Dermaceutic welke verbluffende resultaten geven op de huidstructuur. Ook geven we advies over huidverzorgingsproducten welke erg belangrijk zijn in de bescherming van uw huid en tevens voor de aanmaak van collageen. De Dermaceutic homecare producten werken diep in de cellen om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden.

TARIEVEN EN VERGOEDING

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Wij voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP).

Botox vanaf euro  99,00
Fillers vanaf euro  250,00
Peeling vanaf euro  95,00
Laserbehandeling vanaf euro  190,00

Opmerking: dit zijn de initiële prijzen, de werkelijke prijzen worden gegeven na fysiek onderzoek

BEL MIJ TERUG