MELASMA

MELASMA – ZWANGERSCHAPSMASKER

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een pigmentaandoening waarbij onregelmatige, grillig gevormde bruine vlekken op de huid ontstaan. De kleur van het pigment varieert van lichtbruin of donkerbruin (als het pigment in de opperhuid gelegen is) tot grijsbruin (als het pigment zich dieper bevindt). De vlekken zijn vaak symmetrisch zichtbaar als een onregelmatige hyperpigmentatie op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Soms zijn de vlekken ook in de hals en op de armen aanwezig. Het pigment is in de winter vaak minder zichtbaar maar zodra de zon gaat schijnen worden de vlekken weer beter zichtbaar. De pigmentcellen bij melasma zijn overgevoelig voor zonlicht. Naarmate de huid in aanraking komt met zonlicht start het pigmentproces in de huid en dit proces is bij melasma veel actiever.  Melasma ontstaat vooral bij jonge vrouwen tussen de 25 en 45 jaar.

BEHANDELING MELASMA

Voor de behandeling van melasma gestart wordt vindt er een uitgebreid consult plaats met de huidtherapeut. Tijdens het consult  wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat bestaat uit een combinatie van peelings en sterke homecare producten. Allereerst zal de huid worden voorbereid op de peelings met de juiste thuisproducten. Hiermee wordt de conditie van de huid verbeterd zodat de peeling meer dieptewerking en dus meer effect zal hebben. Na 1 a 2 peeling behandeling en worden sterke homecare producten (Mela cream of Yellow Cream Dermaceutic) als kuur ingezet waardoor de aanpak van de melasma nog sterker wordt aangepakt. Zodra de melasma onderdrukt is kunnen specifieke producten en peelings ingezet worden om de klachten te blijven onderdrukken. Hierbij kunt u denken aan hoog geconcentreerde vitamine C 70% (antioxidanten) peelings welke ervoor zorgen dat het stabiel blijft tijdens de zomermaanden.

DE BEHANDELING IN 4 STAPPEN

  • Huid thuis voorbereiden op de sterke peelings
  • Peelings in de kliniek van Dermaceutic (Mela Peel en Mela Peel Forte)
  • Continue gebruik van thuisproducten
  • De chronische aandoening blijven onderdrukken door hoog geconcentreerde Vitamine C 70% (antioxidanten) peelings

BEHANDELING MET PEELINGS

Melasma behandelen we met peelings omdat deze een sterke concentratie werkstoffen bevatten die invloed hebben op het pigmentproces in de huid. Wij werken met de Mela Peel en de Mela Peel Forte van Dermaceutic., welke bij hardnekkige melasma gecombineerd worden met combinatie’s TCA 12%-15%. Een passend behandelplan wordt voorafgaand aan de behandeling gemaakt.

Deze peelings bevatten onder andere melkzuur, arbutine, kojinezuur, fytinezuur, retinol, citroenzuur, amandelzuur, en salicylzuur. Peelings met vele complexe zuren welke allen een werking hebben op het pigment in de huid. Melkzuur remt de aanmaak van pigment en zorgt voor afschilfering van het pigment in de opperhuid. Salicylzuur werkt ontstekingsremmend en talg-reducerend. Salicylzuur verweekt de opperhuid, zodat de overige zuren dieper kunnen doordringen. Arbutine, Kojine zuur, fytinezuur en citroenzuur hebben allen een oplichtende werking op het pigment en zorgen ervoor dat het tyrosinase proces (aanmaak van pigment) geremd wordt. Dode huidcellen zullen afschilferen en worden vervangen door nieuwe gezonde huidcellen. Fytinezuur zorgt ervoor dat het pigment lichter wordt. Daarbij zorgen melkzuur en amandelzuur ervoor dat de pigmentcellen minder pigment gaan aanmaken.

ONDERHOUDSBEHANDELINGEN

Vanwege de hoge gevoeligheid van de pigmentcellen voor Uv-stralen blijft melasma een lastige (chronische) indicatie. Met de peelings (Mela Peel en Mela Peel Forte van Dermaceutic) en de de daarbij horende homecareproducten wordt het pigmentproces en het aanwezige overtollige pigment behandeld, maar niet de (hormonale) oorzaak van melasma. Gemiddeld zijn er 3-6 behandelingen nodig, afhankelijk van uw huid en huidtype. Daarnaast zorgen de thuisproducten (Yellow Cream of Mela Cream Dermaceutic) ervoor dat het pigmentproces in de huid wordt gereguleerd en gestabiliseerd. Voor behoud van het resultaat is het gebruik van de juiste thuisproducten net zo belangrijk als de behandelingen in de kliniek. Het is voor mensen met deze aandoening dus zeer belangrijk dat ze zich goed tegen de zon beschermen. Naast zonbescherming is extra beschermen met hoogwaardige anti-oxidanten zoals de C25 en de TrivitaC30 van Dermaceutic onmisbaar. Wij geven u bij Dr. Jackson Skin Clinic graag persoonlijk advies over gebruik van de juiste beschermingsproducten voor uw huid.

TARIEVEN

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Wij voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP).

Melapeel vanaf euro  190,00

Opmerking: dit zijn de initiële prijzen, de werkelijke prijzen worden gegeven na fysiek onderzoek

BEL MIJ TERUG