PEELING

HUIDVERBETERING MET PEELINGS

Voor het verbeteren van uw huidconditie kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten medische en organische peelings. Wij werken met peelings van o.a. Dermaceutic, Rhenophase en Theraderm.
Peelings hebben huidverbeterende en herstellende eigenschappen. Door deze eigenschappen kunnen we vele indicaties behandelen. Hierbij kunt u denken aan de aanpak van fijne en diepere lijntjes, grove poriën, grauwe huid, actieve acne, acne littekens en ook pigmentvlekken zoals melasma, ouderdomsvlekken en PIH (pigmentvlekken welke ontstaan na acne).

Een peeling bestaat uit zuren met allen aparte specifieke eigenschappen. Door de peeling wordt het zogenoemde exfoliatie proces geactiveerd, waardoor een schilfering op de huid ontstaat en het huidvernieuwingsproces wordt geactiveerd. Elk verschillende ingrediënt werkt op verschillende dieptes in de huid waardoor vele indicaties behandeld kunnen worden.

De keuze voor een bepaalde peeling is afhankelijk van het huidtype en de eventuele huidklacht. Door een peeling wordt de conditie en de weerstand van uw huid verbeterd, wat resulteert in een zichtbaar frissere en stralende huid. Omdat wij over een breed scala aan peelings beschikken van oa. Dermaceutic, Rhenophase en Theraderm kunnen wij alle verschillende indicaties heel specifiek aanpakken. Per indicatie verschilt het aantal benodigde behandelingen, maar doorgaans is dit een gemiddelde van ongeveer 2-6 behandelingen. Om de conditie van uw huid op peil te houden wordt geadviseerd om regelmatig een peeling te laten uitvoeren.

Omdat wij ook werken met hoogwaardige anti-oxidanten peelings kunnen we zelfs tijdens de zomer doorbehandelen,  zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over invloeden van de zon. Deze anti-oxidanten peelings zorgen er juist voor dat uw huid nog sterker beschermt wordt tegen de schade van uv-stralen.

WERKING VAN EEN PEELING

Wij werken met verschillende peelings en sterktes waar onder andere, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, kojinezuur, fytinezuur, retinol, resorcinol, vele verschillende sterktes trichloorazijnzuur (TCA) en fenol in voorkomen.

Alle zuren hebben weer een andere werking op de huid en door een combinatie van zuren toe te passen worden de beste resultaten verkregen.

Glycolzuur wordt voornamelijk ingezet om de bovenste huidlaag te verweken, waardoor andere ingrediënten dieper kunnen indringen. Het egaliseert pigment en het zet het celvernieuwingsproces aan. Salicylzuur werkt talg-oplossend en ontstekingsremmend en is hierdoor belangrijk in de behandeling van acne en bij de aanwezigheid van ontstekingen.

Trichloorazijnzuur, TCA wordt ingezet om collageen en elastinecellen te activeren. Deze worden dus ingezet wanneer er een verbetering van de huidstructuur gewenst is zoals bij acne littekens en rimpels.
Door een combinatie van verschillende zuren toe te passen kan het gewenste resultaat bereikt worden.

Melkzuur werkt keratolytisch en egaliserend. Ingrediënten zoals Kojinezuur en Fytinezuur worden doelmatig ingezet om pigmentproblematiek zoals melasma aan te pakken en werken als tyrosinaseremmers (cellen die pigment aanmaken) in de huid.

VOORBEREIDEN OP DE PEELING

De eerste stap in de behandeling met een peeling is de juiste voorbereiding. We werken bij Dr. Jackson Skin Clinic alleen met sterke en doeltreffende peelings van o.a. Dermaceutic, waarbij het belangrijk is om uw huid voorafgaand aan de behandeling voor te bereiden. Uw huid zal tijdens deze voorbereiding wennen aan de glycolzuren welke uw huid al doen opklaren. Door deze zuren wordt uw bovenste huidlaag, het stratum corneum als het ware verweekt waardoor de peeling tijdens de behandeling dieper kan indringen. Hierdoor zal de peeling met een voorspelbaar en tevens met een beter resultaat verkregen worden. Het zorgt er ook voor dat uw huid sneller zal genezen na de peeling.

MEDIUM DIEPE EN DIEPE PEELINGS

SUPERFICIELE, MEDIUM DIEPE EN DIEPE PEELINGS

Bij Dr. Jackson Clinic werken we met medium en medium diepe peelings van Dermaceutic, welke alleen door huidtherapeuten en artsen uitgevoerd mogen worden. Hieronder de peelings welke uitgevoerd kunnen worden, verdeeld per indicatie. Uw huidtherapeut zal tijdens uw consult een behandelplan op maat opstellen.

Peelings voor de behandeling van acne

 • Mask Peel
 • Milk Peel
 • Mela peel en Mela Peel Forte

Peelings voor de behandeling van pigment; ouderdomsvlekken, PIH en melasma

 • Mela Peel
 • Mela Peel Forte
 • Cosmo peel (TCA 12% en 15%

Peelings voor huidverbetering, anti-age

 • Mela Peel & Mela Peel Forte
 • Cosmo Peel (TCA sterktes; 12%-15%-18%,20%)
 • Cosmo Peel Forte (10% Glycolzuur, 20% TCA en 10% Fenol
 • Vitamine C 70% Glow Peel evt. in combinatie met microneedling
 • Biologica hyaluronzuur peeling, in combinatie met microneedling

VOOR EN NA DE BEHANDELING

Wanneer u start met een behandeling door middel van peelings is het belangrijk om uw huid goed voor te bereiden. Wij adviseren dan ook tijdens het consult producten voor thuisgebruik, zoals reinigingsproducten en nachtcrèmes met glycolzuren. Deze producten zorgen ervoor dat uw huid goed voorbereid is op de sterke peelings. Omdat de peelings uw huid gevoeliger maken voor UV-licht/zonlicht adviseren wij u ook graag over juiste zonbescherming. Ook bieden wij producten voor uw dagelijkse huidverzorging die het effect van de peeling versterken. Hierbij kunt u denken aan sterke anti-oxidanten, retinol,en moisturizers met hyaluronzuren.

TARIEVEN PEELING

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Wij voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP).

Peeling/huidverbetering vanaf euro  95,00

Opmerking: dit zijn de initiële prijzen, de werkelijke prijzen worden gegeven na fysiek onderzoek

BEL MIJ TERUG