PERMANENTE MAKE-UP

PMU-SPECIALIST JACQUELINE SCHOOTE

Om permanente make-up te kunnen uitvoeren is kennis en vaardigheid van allergrootst belang. Een gedegen opleiding in dit vak is zeer noodzakelijk. Bij dr. Jackson Skin Clinic bent u verzekerd van een gediplomeerd PMU-specialist. Jacqueline Schoote is in bezit van alle certificaten en diploma’s op het gebied van PMU-technieken, litteken- en huidbehandelingen. Daarnaast volgt zij diverse trainingen op het gebied van PMU-techniek. In 2011 behaalde zij in zowel Engeland als Nederland haar Masterclass diploma’s.

BETROUWBAAR EN HOOGWAARDIG

Persoonlijke aandacht en kwaliteit zijn voor ons essentieel. Wij werken daarom ook alleen met betrouwbare apparatuur en hoogwaardige pigmenten. Dr. Jackson Skin Clinic werkt conform de eisen van de strenge landelijke hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieucode. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij ons veilig is. Tevens voldoen wij aan de strenge eisen van de GGD en zijn wij in het bezit van een vergunning.

IT’S ALL ABOUT FRAMING

Jacqueline Schoote is eigenaresse van Jackycode. Ook is zij werkzaam geweest bij The Body Clinic en bij de Bergman kliniek in Amsterdam en Bilthoven. Haar passies zijn portret tekenen en schilderen en van daaruit ontstond de wens om mensen natuurlijk mooier te maken. Eigenlijk vond zij (semi)permanente make up helemaal nooit mooi. Zij dacht het zelf veel beter te kunnen aanbrengen, zeker met de technieken en kennis van deze tijd. In 2006 is zij zichzelf gaan specialiseren in PMU. Permanente make-up zetten is geen kunstje, het is een vak. Kijk maar eens goed om u heen. Kleurkennis, naaldtechniek en de verschillende huidsoorten zijn allen van groot belang. Ook kennis van anatomie is zeer belangrijk in dit vak. Als bijvoorbeeld wenkbrauwen te hoog of te laag geplaatst worden wordt de uitdrukking in het gezicht totaal anders. Er kan een boze, verbaasde of droevige uitdrukking ontstaan die blijvend is. ‘It’s all about framing’ zoals Elizabeth Arden dit zo mooi zegt. Het frame (de wenkbrauwen) moeten passen bij het plaatje.

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

Bij een PMU-behandeling wordt er, met behulp van een zeer fijn steriel naaldje (verpakt voor eenmalig gebruik), pigment(inkt) aangebracht in het bovenste gedeelte van de tweede dermis (de tweede huidlaag). PMU ook wel bekend als micro–pigmentatie of cosmetische tatoeage. Het verschil tussen een tatoeage en permanente make-up is dat een tatoeage veel dieper in huid wordt aangebracht dan de (semi) permanente make-up. Het woord ‘permanent’ klopt dan ook eigenlijk niet. Vandaar dat wij het semipermanent noemen. Bekijk de prijzen van permanente make-up.

PMU ONDERHOUDEN

Door de invloeden van buitenaf zoals zonlicht, water, sauna, transpireren en bepaalde leefgewoontes zal de PMU na verloop van tijd vervagen. Wij raden dan ook aan een om altijd een hoge beschermingsfactor te gebruiken tegen zon schade aan de huid en om de semipermanente make-up te beschermen zodat u er langer plezier van heeft. Het beste is om tenminste 1x per jaar terug te komen voor een touch-up om de wenkbrauwen op te frissen.

BEHANDELINGEN MET SEMI PERMANENTE MAKE-UP

 • Ombre: Dit is een poedertechniek. Ook hier wordt de wenkbrauw met een zeer fijn steriel naaldje gekleurd, meer in schaduw. Hierbij wordt de aanzet iets lichter en luchtiger aangezet dan het midden en het wenkbrauw staartje. Soms gebruiken we 2 technieken door elkaar. Dit geeft vaak een mooier resultaat, maar hangt af van uw eigen wenkbrauw.
 • Lippen: Wij kleuren de lippen door middel van lipliner, full-lips techniek of schaduw techniek. Het kan heel minimalistisch worden opgezet, puur om een frissere lip kleur of wat schaduw in de lippen te creëren. Ook kunnen kleine correcties aan de lip vorm worden gedaan. Het kan tegenwoordig heel mooi en subtiel worden aangebracht, veel mooier dan hoe het vroeger nogal gebeurde met harde lijnen en felle kleuren. Wij kunnen de lippen heel natuurlijk laten ogen of juist wat meer uitgesproken maken. Het grote voordeel hiervan is dat u geen lippenstift meer nodig heeft. En als u een keer een ander kleurtje wilt dan kunt u er gewoon lippenstift overheen aanbrengen.
 • Beautyspot: Dit is een schoonheidsstipje dat meestal geplaats wordt boven de lip of het jukbeen.
 • Eyeliners: Deze kan zowel boven als onder het oog geplaatst worden. Het is een strakke lijn met of zonder wing en uitgeschaduwde eyeliner.
 • 3D Hairstroke: Hierbij tekenen we met een micronaald de meest natuurlijke haartjes in de huid. Het is bijna niet van echt te onderscheiden.
 • Micro Hair Pigmentatie: Zowel Mannen als vrouwen hebben last van dunner wordend haar en/of van haarverlies. Door middel van semipermanente make-up en een speciaal steriel micronaaldje tekenen we haartje voor haartje zodat de lichte of kale plek niet meer zichtbaar is. Het wordt ook wel scalp-micropigmentatie genoemd.
 • Sproetjes: Mensen met sproetjes doen er vaak alles aan om ze te verbergen terwijl anderen ze juist prachtig vinden en ze soms tekenen op het gezicht. Met semipermanente make-up zetten wij de sproetjes een voor een met een steriel naaldje waar u ze wilt hebben. Dit betreft geen tatoeage en is dus niet voor altijd blijvend. De sproeten blijven 2 tot 4 jaar zitten.

WANNEER KUNNEN WIJ NIET BEHANDELEN

 • Als men jonger is dan 16 jaar
 • Als u een open wond(je) heeft
 • Bij Eyeliner: Als u lijdt aan een oogaandoening, diabetes, retinopathie, glaucomen of staar
 • Als u hemofilie (een bloedstollingsziekte) heeft
 • Als u koorts heeft op de dag van de behandeling
 • Als u last heeft van keloïdvorming (dit is een gestoorde wondgenezing)
 • Bij gebruik van ROA cutane (medicatie zalf) kunnen wij u na 3 maanden na het einde van de kuur behandelen.
 • Bij een koortslip adviseren wij u om 3 dagen vooraf L-Lysinein en Vitamine C-Ester te nemen, bijvoorbeeld van Solgar of Orthica. Neem de voedingssupplementen samen in op een nuchtere maag. Stop ongeveer 7 dagen voor u PMU laat zetten. Wij kunnen u niet behandelen tijdens chemotherapie in verband met infectiegevaar. Daarom kan het een uitkomst zijn om het voor die tijd te laten zetten.Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen of vraag het aan uw huisarts.

TARIEVEN

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Wij voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP).

PMU behandeling vanaf euro  159,00

Opmerking: dit zijn de initiële prijzen, de werkelijke prijzen worden gegeven na fysiek onderzoek

BEL MIJ TERUG